viernes, 29 de mayo de 2009

Y AHORA LAS EOI

Me viene vía Mertxu un nuevo Meme. Estamos otra vez con la historia de siempre, pero esta vez no se trata de salvar a las malditas lenguas muertas sino de salvar a las vivas, vamos el colmo. A partir de ahora todo el mundo a hablar inglés, total el alemán para qué, el italiano para qué, el portugués para qué, el griego (hablo del griego vivo claro) también para qué, y el chino, el ruso, etc.

Si se reduce la oferta de idiomas en las escuelas de idiomas a una ratio basada en la demanda, muchas lenguas vecinas y no tan vecinas no se podrán estudiar, total para qué. Para una institución medianamente digna que existe como es la Escuela Oficial de Idiomas, pues también a la basura, eso sí el chino en la ESO ya!! Es más yo creo que lo ideal sería quitar las Escuelas de Idiomas, total, el inglés ya lo dan en la asignatura de ciudadanía y el chino ya lo tenemos también cubierto, eso supondría un gran ahorro pues en tiempos de crisis hay que practicar con el ejemplo ¿no?
Copio el texto y la imagen del meme:En el primer trimestre de 2009, la Conselleria d'Educació de la Generalitat Valenciana va presentar una ordre que pretén regular les EOIs de la nostra comunitat.

Aquest document suposa un fort retall en l’oferta d’idiomes a tot el nostre territori amb la pèrdua de llocs de treball docent que aquest fet produirà, així com l’empitjorament de les seues condicions laborals i la defunció de les EOIs que es convertiran, de fet, en centres on s’estudie només l’anglés.

Nosaltres professors d’EOIs entenem que les nostres escoles són l’únic organisme públic que ofereix la possibilitat d’aprendre idiomes als seus ciutadans fora de l’ensenyament obligatori i en alguns idiomes (la majoria) l’única.

Volem assenyalar també el perill que suposa l’aplicació de l’esborrany d’aquesta ordre que comportaria la pèrdua d’un 25% dels grups que estan en funcionament en aquests moments.

Per tot això exigim:

1. que es diferencie entre l’oferta i la demanda d’un idioma com l’anglés de la resta dels idiomes:
2. que la Conselleria assegure l’ensenyament de tots els idiomes de la CEE i de l’àrab, el rus i el xinés;
3. una disminució de les ràtios per tal d’impartir un ensenyament d’idiomes de qualitat i efectiu;
4. una planificació adient d’EOIs i d’aularis;
5. que no es deixe a la voluntat política de l’administració educativa la creació i supressió de grups;
6. no posar cap nombre mínim per a la creació de grups ja que molts dels idiomes que se estudien a les EOIs només es poden aprendre en elles i que cada centre puga ofertar un grup de totes les llengües que ja s’imparteixen i en tots els nivells, per tal de garantir la continuïtat i la finalització dels estudis;
7. que la reserva de places, en règim presencial, per l’alumnat que demane estudiar anglés pertanyent al Cos de Mestres o de Secundària, prevista en l’esborrany, no siga atesa. Aquestes places podrien ofertar-se com a cursos específics o de formació en horari d’ 11 a 17 hores;
8. que es tinguen en compte criteris com ara la ruralitat (cap comarca pot quedar sense oferta d’idiomes per no trobar-se prop d’un àrea urbana) i les necessitats de la societat en quasi totes les comarques en determinats idiomes per motiu de la immigració (sanitat, forces de seguretat, ajuntaments...) per a la creació de grups;
9. que s’escolte la direcció del centre a l’hora de determinar el nombre d’unitats d’una EOI;
10. igualtat d'oportunitats entre alumnes oficials i lliures en les proves de certificació, i per això, l'eliminació de la Fitxa Individualitzada de Seguiment (FIS);
Le envío este Meme a Ricardo, Juanjo e Isabel.

3 comentarios:

Anónimo dijo...

antonio!ya sabes cuando vas a faltar o qe?
va dime qe mañana y asi una horita más de dormir!
adrià

Anónimo dijo...

Antonio!

Hoy me he dormido a primera hora y no he podido ir a clase de latin..
Mañana vas a venir o no? asi dormimos una horita más...
Antonio quiero que me ayudes con los verbos a la hora de traducir porque me hago un lío y necesito aprobar, perfavor.

Leyla, un saludo.

Antonio Parra dijo...

Chicos, si habéis leido esto, ya habréis visto que faltaré estos días. Por lo de los verbos, el miércoles sí voy, así que búscame y resolvemos esas dudas.